Κανονισμός Πρωταθλήματος

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε ομίλους ημέρας, σύμφωνα με τη δήλωση συμμετοχής της κάθε ομάδας, αφού έχει επιλέξει τουλάχιστον  δύο ημέρες και δύο ώρες που μπορεί να αγωνίζεται.

· Το πρωτάθλημα θα διαρκέσει 4-5 μήνες. Οι ομάδες στον όμιλό τους θα παίξουν σε δύο γύρους (ο κάθε όμιλος θα αποτελείται από 5 έως 8 ομάδες) και μετά θα παίξουν αγώνες play-offs, ανάλογα με την θέση που τερμάτισαν στην φάση των ομίλων (πιθανόν 1ος – 5ος, 2ος – 4ος κτλ.).

·  Η κάθε ομάδα θα αγωνίζεται μία φορά την εβδομάδα, την ημέρα και τις ώρες που έχει δηλώσει.

·  Για τη συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα, ο αρχηγός πρέπει να προσκομίσει τα ονοματεπώνυμα και τα τηλέφωνα (κινητά) των ποδοσφαιριστών και να καταβάλλει την εγγύηση της ομάδας (ουσιαστικά προκαταβολή ενός αγώνα).

·  Η εγγύηση αντιστοιχεί στο τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος (δηλαδή η ομάδα παίζει δωρεάν εκείνο το παιχνίδι).

·  Η κάθε ομάδα έχει δικαίωμα μίας μόνο αναβολής παιχνιδιού σε κάθε γύρο, την οποία οφείλει να ανακοινώσει δύο ημέρες τουλάχιστον πριν την καθορισμένη ημερομηνία διεξαγωγής.

·  Εάν μία ομάδα δεν κατέβει να αγωνιστεί χωρίς να έχει ειδοποιήσει έγκαιρα (τουλάχιστον μία μέρα πριν την καθορισμένη ημερομηνία διεξαγωγής), χάνει την εγγύηση η οποία θα θεωρηθεί αποζημίωση του γηπέδου. Η ομάδα που προσέρχεται χωρίς να προσέλθει η αντίπαλός της καταβάλει το κόστος που της αναλογεί στη γραμματεία του γηπέδου και χρησιμοποιεί το γήπεδο για προπόνηση (1ώρα). Επίσης κατοχυρώνει και τη νίκη υπέρ της με 3-0. Όταν ομάδα ακυρώνει την ίδια μέρα η διοργανώτρια δεν υποχρεούται να ενημερώσει τους αντιπάλους της, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να παρουσιάζονται στο γήπεδο την ορισθείσα ώρα.

·  Σε περίπτωση που μία ομάδα δεν προσέλθει σε αγώνα, αποβάλλεται από το πρωτάθλημα χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση και για την επαναφορά της χρειάζεται εκ νέου η καταβολή εγγύησης.

Η Οργανωτική Επιτροπή έχει το δικαίωμα της αντικατάστασης κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος ομάδας που αποχωρεί ή αποβάλλεται με καινούργια. Η νέα ομάδα είτε ξαναπαίζει όλα τα ματς είτε η οργανωτική επιτροπή δίνει στην νέα ομάδα τους βαθμούς και όλες τις αγωνιστικές υποχρεώσεις (αναβολές κ.τ.λ.) που έχει η αντικατασταθείσα ομάδα (αυτό γίνεται σε συνεννόηση με τις ομάδες και παίζει ρόλο σε ποια φάση του πρωταθλήματος είμαστε).

●  Σε περίπτωση ισοβαθμίας στην φάση των ομίλων του πρωταθλήματος δεν μετράνε τα μεταξύ των ισοβαθμούντων παιχνίδια, αλλά η συνολική διαφορά τερμάτων τους (γκολ υπέρ μείον γκολ κατά). Σε περίπτωση ισοβαθμίας και εκεί το επόμενο κριτήριο είναι τα περισσότερα γκολ υπέρ.

● Σε περίπτωση ένστασης κάποιος ομάδας για αντικανονική συμμετοχή κάποιου αθλητή (μόνο στην φάση των play offs δίδεται η δυνατότητα και όχι στους ομίλους) και ταυτόχρονη δικαίωση της ο αγώνας γίνεται επανάληψη.
 
 Η διαδικασία της ένστασης είναι η εξής :
Μετά το τέλος της αναμέτρησης και μετά την καταβολή του κόστους του παιχνιδιού στη γραμματεία του γηπέδου και των δυο ομάδων μπορεί να γίνει η ένσταση. Ο αρχηγός της κάθε ομάδας μαζί με τον διαιτητή ή την γραμματεία του γηπέδου αναλαμβάνουν να ελέγξουν την ταυτοπροσωπία των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων (σύμφωνα με το φύλλο αγώνος). Για την πορεία της ένστασης θα ενημερωθούν οι αρχηγοί των ομάδων άμεσα ( 48 ώρες το αργότερο από την υποβολή της ) από την Οργανωτική Επιτροπή του Πρωταθλήματος.

Σε περίπτωση δικαίωσης της ένστασης το παιχνίδι θεωρείται ως μη γενόμενο και επαναλαμβάνεται (είναι προφανές ότι κατά την επανάληψη του αγώνα, εκατέρωθεν οι ομάδες πληρώνουν το κόστος που τους αναλογεί στη γραμματεία του γηπέδου).

Όλοι όσοι αγωνίζονται στην φάση των Play offs πρέπει να έχουν μαζί τους κάποιο έγγραφο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα, πάσο, δίπλωμα κτλ)..